Schubertiade oktober

copyright Schubertiade.at

De festivalzomer lijkt voorbij, maar gelukkig heeft de Schubertiade in Hohenems (Oostenrijk) begin oktober nog een zeer aantrekkelijk programma – uiteraard met voornamelijk Schubert. Het begint op 4 oktober met een avond met Schubert-liederen gefklankeerd door Brahms’ Liebeslieder-Walzer op. 52 resp. 65 . Op 5 oktober is er het vermaarde Quator Ebène met strijkkwartet in G D 887, op 6 oktober geen Schubert, maar wel Beethovens trio in B op. 11 »Gassenhauer-Trio«, Jörg Widmanns »Idyll und Abgrund« – Sechs Schubert-Reminiszenzen für Klavier solo en Brahms klarinettrio. Dat wordt dan de volgende dag goedgemaakt door niemand minder dan Elisabeth Leonskaja met maar liefst drie Schubert-pianosonates (in e, D 566;  in c D 958 en in D D 850 »Gasteiner Sonate«). Het eindigt met een Liederabend op 8 oktober, door Christoph Prégardien en Michael Gees. Meer info en kaarten: https://www.schubertiade.at/de/spielplan/konzertkalender.html

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Unfortunately, for the moment we have to use cookies. More information soon. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. Op dit moment kunnen we helaas niet om het gebruik van cookies heen, meer informatie binnenkort. Blijft u op de site, dan geldt dat als toestemming.